Uppgift i datakommunikation

Tips och trix

Här hittar ni lösningar på vanliga problem, tips som kan göra ert liv som C-programmerare och datakommunikanter betydligt enklare, och andra nyttigheter som kan vara bra att känna till.

Titta först i detta dokument innan ni kontaktar Larsa eller Björn. Se också till att ni läser Krav på program och dokumentation samt Krav på användargränssnittet och följer de krav som står där; de kommer också att göra saker lättare för både er och oss.

Jourhavande labbhandledare

finns tillgänglig i sal 1412 (eller så springer de omkring i någon av labbsalarna 1312, 1357, 1411, 1413, 1515, eller så) vardagar kl. 17-20. De kan svara på frågor av generell natur t.ex. om C-programmering, etc. Tveka inte att hugga tag i någon av dem om det är något ni undrar över.

Testsviten

Testsviten finns under /stud/docs/kurs/datakom/dbuppg/testsuite.

Loggfiler

Vill ni veta vad databaserna nameserver, bjorn.test, och bug.test tycker om era förfrågningar så kan ni titta på dessa databasers respektive loggfiler som ligger under /stud/docs/kurs/datakom/dbuppg

Felhantering och borttappade paket

Er klient måste hantera fel som orsakas av borttappade paket (särskilt svar). Detta betyder att

Analysen av protokollet

Det är två delar i analysen! Att bara svara på de fyra frågorna räcker *inte*. Det skall finnas en analys av de brister som finns i protokollet och hur protokollet kan ändras för att eliminera dessa problem. Ni får gärna hänvisa till denna analys då ni svarar på de fyra frågorna.

Vanliga frågor

Tips

Annars, då?

Om ni inte finner någon hjälp bland dessa trix, hör av er till Larsa (larsa@docs.uu.se) eller Björn (bjorn@docs.uu.se).

/Per